Warning: The magic method PT_One_Click_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /var/www/html/gmchef/blog/wp-content/themes/foodrecipespro/foodrecipespro-importer/inc/class-ocdi-main.php on line 68
Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor Sült Sajttorta – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor Sült Sajttorta – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor

Sült Sajttorta

Sült Sajttorta
Tags: , , , , ,

Megosztás

Sült Sajttorta / New York Cheese cake

 

 

 

Tészta:
400 – 600 g keksz
100 g vaj
( használhatunk boltban vásárolt előrecsomagolt gm kekszet, de az alább leírt módon süthetünk otthon is )

 

Ha a KEKSZALAPOT HÁZILAG KÉSZÍTENÉNK EL, először ezen recept alapján süsd meg a kekszet, majd folytasd a ” Tésztaalap összeállítása” leírás alapján:

Kekszalap:
300 g rizsliszt
100 g barna cukor
150 g vaj
1 db tojás

A 150 g vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást. Összekeverjük és beletesszük a lisztet, amivel simára keverjük. Sütőpapírra halmozzuk 2-3 mm vastagon és 180 fokon készre sütjük, kb. 15 perc. Szoba hőmérsékletűre hűtjük.

Tésztaalap összeállítása:
A kekszet apróra törjük / daráljuk és hozzákeverünk 100 g olvasztott vajat. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, úgy, hogy az oldalfal feléig felérjen.

 

 

Krém:
750 g mascarpone / Philadelphia sajtkrém
20 g rizsliszt
fél narancs leve
200 g kristálycukor
1/2 narancs és citrom reszelt héja
2 rúd vanília vagy vaníliás cukor vagy aroma
6 db tojás

A mascarponét a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a citrom és a narancs héját, levét, valamint a tojásokat és homogén krémmé dolgozzuk a rizsliszttel. Beleöntjük a krémet a keksztésztával kibélelt tortaformába és 140 – 150 fokos sütőben 80-90 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 5 óra hosszára tegyük a hűtőbe tálalás előtt.