SZŰZÉRME KERTÉSZ MÓDRA

SZŰZÉRME KERTÉSZ MÓDRA
Tags: , ,

Megosztás

Szűzérme Kertész módra

10 adag

1.4 kg sertés szűzpecsenye vagy 1.5 kg csirkecomb filé
5 db közepes méretű sárgarépa
1 db kisebb cukkini
30 dkg brokkoli ( 1 közepes fej )
8 dkg zsiradék ( kacsazsír, olaj ) a hús sütéséhez
5 dkg vaj a zöldségek párolásához
1 cső kukorica
10 dkg reszelt sajt
12 dkg rizsliszt
1g törött bors
1g szerecsendió, őrölt
1 gerezd fokhagyma
1,5dkg só
2dl tej

 

A szűzpecsenyét megmossuk, lehártyázzuk,felszeleteljük és kiklopfoljuk 3-4 mm vastagra. A szeleteket sózzuk és rizslisztbe megforgatjuk.
Serpenyőben a zsiradékot közepesen melegre hevítjük és ebben megsütjük a húst ( 2-2 perc mindkét oldalán ), majd papírral bélelt tepsibe helyezzük.
Ha csirkecomb filéből készítenénk:
A csirkecomb filéket megmossuk, kiklopfoljuk, sóval megszórjuk és rizslisztbe megforgatjuk. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk és ebben megsütjük a húst, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.


A serpenyőben a vajat megolvasztjuk és a megmosott, szeletelő segítségével felkarikázott sárgarépát, cukkinit, a rózsáira szedett brokkolit és a csőről levágott kukoricát 5 perc alatt átforrósítjuk.


Törött borssal, szerecsendióval és 5g sóval fűszerezzük. A fokhagymát is most reszeljük bele. Kb. 5-8 perc alatt megpárolódik a zöldség, aminek nem kell pépesen puhának lenni. Ha elérte a megfelelő roppanós – puha állagot, megszórjuk rizsliszttel.


Gyorsan összeforgatjuk a zöldségekkel a lisztet és felengedjük tejjel, amivel kevergetve besűrűsödésig forraljuk.
Ezt ráhalmozzuk a hús tetejére

és megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőben pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.