TOJÁSOS NOKEDLI RIZSLISZTBŐL GLUTÉNMENTESEN

Tojásos nokedli rizslisztből gluténmentesen
A recept fehér, barna és teljes kiőrlésű barna rizsliszttel is elkészíthető.
5 adag
30dkg rizsliszt
4 + 5 db L-es méretű tojás
( 60-65 g/db, ha kisebb tojásokkal dolgozunk, akkor az összsúlyát, a 4 x 65 = 260 g-ot vegyük figyelembe )
2g só
1dkg só főzővízbe
0,5 + 0,5 dl étolaj vagy vaj
A galuska elkészítése:
1 L- es tálba az összetevőket(rizsliszt,só,tojás) fakanállal – kézzel elkeverjük, addig, GYÚRJUK, AMÍG A TÉSZTA SIMA, EGYNEMŰ GOMBÓCCÁ FORMÁLHATÓ LESZ!!! AZ ÁLLAGA EGY LÁGY GYÚRT TÉSZTÁRA EMLÉKEZTET. Pont ezért ez a tészta deszkáról nem szaggatható, csak nokedli szaggatón átnyomva lesz jó.
3 L- es fazékban 2 l vizet 1 dkg sóval felforraljuk. Galuska szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Forrástól számított 3 percig főzzük vagy amíg megfelelően puhának nem érezzük.
Majd szűrőbe öntve a csap alatt hideg vízzel lemossuk és lecsepegtetjük, majd tálba öntjük, étolajjal vagy vajjal összekeverjük.
Serpenyőben zsiradékot ( olajat, kacsazsírt vagy vajat ) hevítünk, beletesszük a galuskát és ráöntjük az 5db alaposan elkevert tojást. Összeforgatjuk és pár másodperc alatt készre sütjük.
