COCO-CHOCO, GLUTÉNMENTES KÓKUSZOS CSOKI

COCO-CHOCO, GLUTÉNMENTES KÓKUSZOS CSOKI
Tags: , , , , , ,

Megosztás

Coco-choco, gluténmentes kókuszos csoki


Ha első ránézésre nagyon emlékeztetne minket egy, az üzletekben is kapható kókuszos csokoládéra, az nem a véletlen műve. 😃 Nagyon-nagyon közeli rokona, nem csak kinézetre, de ízre is. Mindezt úgy, hogy glutén-, tej- és tojásmentes is!
Attól függően, hogyan és milyen formát adunk neki, lehet bonbon, szelet csoki, de éppen szaloncukor is.


Coco-Choco, a gluténmentes kókuszos csoki ( Bounty )



Hozzávalók formázástól függően 22-30 darabhoz:

400 ml kókusztej ( Lidl-ös konzervdobozos )
80-100 g cukor
30 g keményítő
50 g kókuszliszt

200 g 70%-os étcsokoládé

A keményítőt, a cukrot és a kókuszlisztet egy lábasban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusztejet és habverővel csomómentesre keverjük. Majd továbbra is kevergetve pudingsűrűségűre főzzük. Ez nagyjából 1 perc a forrástól számítva. Félre húzzuk és szobahőmérsékletűre hűtjük.

A formázzuk kedvünk szerint:

Készíthetünk egyszerűen golyókat, hengerformát, de szilikonos formába is tölthetjük.
Minimum egy órahosszára a hűtőbe tesszük, mielőtt bevonjuk a csokival.

a kókuszmassza szilikonban formázva



Csokoládéval vonjuk be:

Vízgőz fölött megolvasztjuk az apró darabokra tört csokoládét:
Egy kis lábasba tegyünk vizet és kezdjük melegíteni. Helyezzünk rá egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Ebbe a tálkába tesszük a csokoládét és spatulával kevergetve teljesen felolvasztjuk.

Ügyeljünk rá, ha 55 fok fölé melegszik a csokoládé összecsomósodik!

Villával a formázott kókuszmassza alá nyúlunk, az alját megmártjuk, majd egy kanál segítségével meglocsoljuk-bevonjuk csokival. Lecsepegtetjük, majd helyezzük szilikonos sütőpapírra. Ha mindegyikkel készen vagyunk tegyük hideg helyre, hogy a csokoládébevonat megdermedjen.

Száraz, hűvös helyen tároljuk.