Skót tojás

Skót tojás
Tags: , , ,

Megosztás

Skót tojás


Hozzávalók a húshoz

1 kg darált marhahús
1 db L-es méretű tojás
20 g só
1 g őrölt bors
1 teás kanál kakukkfű
200 g alma reszelve
( elhagyható, én nem tettem bele )
300 ml étolaj sütéshez

Az alapanyagokat összegyúrjuk majd hűtőben 1 órát pihentetjük.


Töltelék:

10 db jérce tojás (30 gramm): 6 percig főzzük,majd egy tál jeges vízben lehűtjük és meghámozzuk


Panírozáshoz:

50 g rizsliszt
2 db L-es méretű tojás ( 60-65g-os )
100 g burgonyapehely




Elkészítés:

A hűtőből kivett, fűszerezett húst átgyúrjuk, majd 120 grammos gömböket formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe egy főtt tojás legyen. Rizslisztbe, felvert tojásba és összetört / finomra darált burgonyapehelybe forgatjuk.


A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
A bepanírozott gombócokat elősütjük serpenyőben a tűzhelyen 150°-os olajban úgy, hogy a teljes felületük enyhe színt kapjon ( 2-3 perc).


Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a sütőben 12 perc alatt készre sütjük.