CSÁSZÁRMORZSA GLUTÉNMENTESEN RIZSLISZTBŐL
Tags: császármorzsa, császármorzsa rizsliszttel, gluténmentes, gluténmentes recept, rizsliszt
Császármorzsa gluténmentesen rizslisztből
5 adag
Gluténmentesen is nagyon egyszerűen elkészíthető a császármorzsa. Még csak drága lisztkeverék sem szükséges hozzá, mert rizslisztből is tökéletes lett a végeredmény. A lentebb leírt receptem akár egy alaptésztának is tekinthetjük, amiből három különböző gluténmentes desszert is készülhet. Ha akarjuk lehet császármorzsa, de megsüthetjük gofrisütőben vagy amerikai palacsintának is.
Ha valakinek a glutén mellett a tojás is tiltólistás, keresse a blogon a 2 tojásmentes verziót.
Hozzávalók:
300 g rizsliszt
120 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
3 db L-es méretű tojás ( kb. 180 – 200 g )
200 ml tej
1 g só
50 g vaj
1 g citrom héj
2 g narancs héj
50 g mazsola
Elkészítés menete:
2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
Hozzáadjuk a rizslisztet, a kiválogatott és megmosott mazsolát, a sót valamint a reszelt citrom és narancshéjat. A tojás fehérjét félkeményre verjük, majd 2 dkg cukrot hozzáadva kemény habbá verjük és hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához.
Nagyméretű, legalább 28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben a vajat felforrósítjuk és a tésztát beleöntjük.
Folyamatos fakanállal való kevergetés közben rázogatjuk, amíg morzsalékos állagú nem lesz.
Málna szörppel, lekvárral, vanília-, csoki-, karamell mártással, karamellizált almával kínálhatjuk.