Warning: The magic method PT_One_Click_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /var/www/html/gmchef/blog/wp-content/themes/foodrecipespro/foodrecipespro-importer/inc/class-ocdi-main.php on line 68
Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA RIZSLISZTBŐL – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA RIZSLISZTBŐL – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor

GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA RIZSLISZTBŐL

GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA RIZSLISZTBŐL
Tags: , , , ,

Megosztás

Gluténmentes Babapiskóta rizslisztből

A tészta sima fehér, barna vagy teljes kiőrlésű rizsliszttel is elkészíthető!

Hozzávalók:

3 db L-es méretű tojás ( 60-65 g / db )
120 g rizsliszt
120 g cukor
10 g vaníliás cukor
10 g porcukor
A készítés menete:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük egy tálban.
A cukrot a tojásfehérjét KEMÉNY habbá verjük. Óvatosan bele forgatjuk a sárgájába. Majd fokozatosan szilikon spatulával vagy fakanállal beleforgatjuk a rizslisztet is.
FIGYELJÜNK RÁ, HOGY A HABOT EGYIK LÉPÉSNÉL SE TÖRJÜK ÖSSZE, óvatosan, de határozott mozdulattal alulról felfelé forgatva keverjük bele az alapanyagokat!

SÉF TIPP 1: A tojásfehérje felverésénél vigyázzunk nagyon, hogy ne verjük túl a habot, mert sütésnél a tészta ellapulásához vezethet. A túlverés jele: kezd összeesni a hab és töredezetté válik a felszíne.

SÉF TIPP 2: A beleforgatásnál azért fontos, hogy ne törjük össze a habot, mert különben elfolyhat a massza.


Habzsákot függőlegesen tartva 2 cm széles 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tepsibe helyezett sütőpapírra, egymástól kb. 3 cm távolságra. Porcukorral megszórjuk és a 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.Az így elkészített babapiskótát használhatjuk közepes méretű tepsiben vagy üvegtálban összeállított Tiramisuhoz.
Ha kapcsos formában vagy sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki kör alakban és így sütjük meg, akár torta is lehet belőle.