ZSEMLEGOMBÓC GLUTÉNMENTESEN
![ZSEMLEGOMBÓC GLUTÉNMENTESEN](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-13-e1525206874926.jpg)
Zsemlegombóc gluténmentesen
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/06/Vadas-zsemlegomboccal-5.jpg)
Hozzávalók:
200 g gm kenyér
50 g kacsazsír
50 g vöröshagyma
100 g rizsliszt
2 db L-es méretű tojás
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkás kanál őrölt bors
3 g só
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/06/zsemlegomboc-6.jpg)
A kenyeret egyforma kis méretű kockákra vágjuk ( 1 x 1 cm ) és száraz serpenyőben folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre fonnyasztjuk. Beleöntjük a lisztet, gyorsan elkeverjük és ráöntünk 2.5 dl hideg vizet.
Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Félre húzzuk a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, majd egyesével elkeverve hozzáadjuk a tojásokat. Ízesítjük sóval, borssal és a vágott petrezselyemmel.
Minimum 2 literes tálba öntjük a zsemlekockákat és ráöntjük a hagymás-lisztes masszát és nagyon alaposan elkeverjük.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-2-300x225.jpg)
10 perc pihentetés után gyöngyöző forrásban lévő, enyhén sós vízbe kb. 70 g-os gombócokat szaggatunk-formázunk vizes kézzel.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-3-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-5-300x225.jpg)
Fedő alatt forrásponttól számítva 5 percig takarék lángon gyöngyöző vízben főzzük. Majd főzőlevében hagyjuk 15-20 percig és ezután tálalhatjuk.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-9-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/05/zsemlegomboc-10-300x225.jpg)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/06/zsemlegomboc-7.jpg)