ZSEMLEGOMBÓC GLUTÉNMENTESEN
Zsemlegombóc gluténmentesen
Hozzávalók:
200 g gm kenyér
50 g kacsazsír
50 g vöröshagyma
100 g rizsliszt
2 db L-es méretű tojás
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkás kanál őrölt bors
3 g só
A kenyeret egyforma kis méretű kockákra vágjuk ( 1 x 1 cm ) és száraz serpenyőben folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre fonnyasztjuk. Beleöntjük a 2.5 dl vizet, majd, ha felforrt folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük kevergetve, amíg elválik az edény falától.
Félre húzzuk a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, majd egyesével elkeverve hozzáadjuk a tojásokat. Ízesítjük sóval, borssal és a vágott petrezselyemmel.
Minimum 2 literes tálba öntjük a zsemlekockákat és ráöntjük a hagymás-lisztes masszát és nagyon alaposan elkeverjük.
10 perc pihentetés után gyöngyöző forrásban lévő, enyhén sós vízbe kb. 70 g-os gombócokat szaggatunk-formázunk vizes kézzel.
Fedő alatt forrásponttól számítva 5 percig takarék lángon gyöngyöző vízben főzzük. Majd főzőlevében hagyjuk 15-20 percig és ezután tálalhatjuk.