Warning: The magic method PT_One_Click_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /var/www/html/gmchef/blog/wp-content/themes/foodrecipespro/foodrecipespro-importer/inc/class-ocdi-main.php on line 68
Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL ) – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL ) – Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor

MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )

MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )
Tags: , , , ,

Megosztás

Madártej 2 ( növényi tejjel )





Hozzávalók:

2 liter Alpro Kókusztej
10 db L-es méretű tojás
320 g cukor
20 g vaníliás cukor
csipet só



A tejet 200 g cukorral, valamint a vaníliás cukorral egy lábasban forráspontig melegítjük.

Közben 4 tojás fehérjét a sóval és a fennmaradó 120 g cukorral kemény habbá verjük.
A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk és fedő alatt alacsony hőmérsékleten, 2 percig gőzöljük, félidőben megfordítva, majd tepsire szedjük.

A maradék sárgáját és az egész tojásokat habosra keverjük és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet. Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük, így közben besűrűsödik. !!!! Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás és ‘ikrás’ lesz!!!!

A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük és a habgaluskákkal együtt szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk és alaposan kihűtjük (4-6 óra).