MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )
![MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-17-e1520674989194.jpg)
Madártej 2 ( növényi tejjel )
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-8-e1659132172134.jpg)
Hozzávalók:
2 liter Alpro Kókusztej
10 db L-es méretű tojás
320 g cukor
20 g vaníliás cukor
csipet só
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-3-300x198.jpg)
A tejet 200 g cukorral, valamint a vaníliás cukorral egy lábasban forráspontig melegítjük.
Közben 4 tojás fehérjét a sóval és a fennmaradó 120 g cukorral kemény habbá verjük.
A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk és fedő alatt alacsony hőmérsékleten, 2 percig gőzöljük, félidőben megfordítva, majd tepsire szedjük.
A maradék sárgáját és az egész tojásokat habosra keverjük és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet. Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük, így közben besűrűsödik. !!!! Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás és ‘ikrás’ lesz!!!!
A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük és a habgaluskákkal együtt szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk és alaposan kihűtjük (4-6 óra).
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-6-e1659132721291.jpg)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-16-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/03/Madartej-tejmentes-10-300x225.jpg)