RÁNTOTT SAJT GLUTÉNMENTES SÉF MÓDRA 3 FÉLE SAJTBÓL

RÁNTOTT SAJT GLUTÉNMENTES SÉF MÓDRA 3 FÉLE SAJTBÓL
Tags: , ,

Megosztás

Rántott sajt Gluténmentes Séf módra 3 féle sajtból




Hozzávalók:

5 dkg vaj
5 dkg rizsliszt
2,5 dl tej
3 x 15 dkg sajt: karaván, trappista, gouda
( 3 féle félkemény sajt, az egyik lehetőleg füstölt )

Bundázáshoz:

5 dkg rizsliszt
2 db 60 g – os  tojás
10 dkg darált burgonyapehely
3 dl étolaj (sütéshez)



2 literes lábasban a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a rizslisztet és takarék lángon 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejet folyamatos  keverés mellett, majd a lábast a tűzre visszatéve továbbra is kevergetve takaréklángon besűrítjük. A lereszelt sajtokat hozzáadjuk és addig melegítjük míg  el nem olvadnak. Őzgerinc vagy kenyérsütő formát kibélelünk fóliával (folpack) és beleöntjük a folyékony sajtos masszát. Egyenletesen  eloszlatjuk. Mikor szoba hőmérsékletű, hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
A hűtőből kivéve 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
DUPLÁN PANÍROZZUK, AHOGY A SIMA RÁNTOTT SAJTTAL IS TENNÉNK: Rizslisztbe, felvert  tojásba, burgonya pehelybe forgatjuk, majd még egyszer megismételjük a tojásban és burgonyapehelyben történő panírozást. Fél órára visszatesszük a hűtőbe, hogy  a sajt állaga megfelelő legyen a sütéshez. Forró olajban max. 1-1 percig sütjük mind a két oldalát. Mivel csak a panírnak kell színt kapnia ennyi idő elég,  tovább sütni nem szükséges.
A sütéshez lapátkanalat használjunk. Villával megszúrni NEM SZABAD, mert kifolyik a sajt a panírból.
Rácsra szedjük lecsepegtetni. Majonézzel tálaljuk.



Ha nem szeretnénk egyszerre az összes sajtot felhasználni, akkor szeletenként bepanírozva, folpackba csomagolva le is fagyaszthatjuk. A felhasználás előtt kivesszük, engedjük kiolvadni és a fent említett módon 1-1 perc alatt készre sütjük.

KOLBÁSZOS RÁNTOTT SAJT

Gyerekkoromban imádtam a téliszalámis vagy a kolbászos macisajtot innen jött az ötlet, hogy a 3 féle sajtot „dolgozzam össze”, plusz egy kis házi, füstölt kolbászt keverjek hozzá. Az előzőekben leírt módon a besamellel összefőztem a reszelt sajtokat, majd belekevertem az apróbb darabokra vágott 10 dkg kolbászt. Ezt követően folytattam a munkát a fentebb leírtak szerint.