KRÉMES RIZSPAPÍRRAL
Krémes rizspapírral
30 x 30 cm-es kapcsos formához
A „tészta” hozzávalói:
2 csomag Rizspapír
A rizspapírt a vízbe mártjuk egy-két másodpercre.
Sütőpapírra helyezve, kevés olvasztott vajjal kenjük meg és RÉTEGENKÉNT süssük meg, 200 fokon a sütőben. ( kb. 3-4 réteget helyezzünk ebből egymásra). A tetejéhez ugyan ezt a folyamatot ismételjük meg.
A krém hozzávalói:
6 db L-es méretű tojás
200 g kristálycukor
40 g zselatin
20 g vaníliás cukor
20 g rizsliszt
1 liter tej
500 ml habtejszín
A 6 tojást, 200 gramm kristálycukorral, 40 gramm zselatinnal, 20 gramm vaníliás cukorral és 20 gramm rizsliszttel habverő segítségével simára keverjük.
Hozzáadunk 1 liter tejet és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük. ( 85 Celsius fokig melegítjük )
Levéve a tűzhelyről szoba hőmérsékletűre hűtjük és kb. 500 ml tejszín keményre felvert habjával lazítjuk a krémet. Spatulával, óvatosan, a habot nem összetörve hozzáforgatjuk.
Összeállítás:
A kapcsos tortaformába alulra fektetünk 4 réteg megsütött rizspapírt.
Ráöntjük a vanília krémet és a tetejére helyezzük a maradék sült rizspapírt.
Legalább 3-4 órára folpackkal lefedve helyezzük a hűtőszekrénybe. Mikor a krém kellőren megdermedt, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk és fogyasztjuk.