KRÉMES RIZSPAPÍRRAL

Posted in : Desszert-Sütemény on
Tags: gluténmentes krémes, krémes, krémes rizspapírral
Krémes

A rizspapírt a vízbe mártjuk egy-két másodpercre.
Sütőpapírra helyezve, kevés olvasztott vajjal kenjük meg és RÉTEGENKÉNT süssük meg, 200 fokon a sütőben. (kb. 3-4 réteget helyezzünk ebből egymásra). A tetejéhez ugyan ezt a folyamatot ismételjük meg!
Sütőpapírra helyezve, kevés olvasztott vajjal kenjük meg és RÉTEGENKÉNT süssük meg, 200 fokon a sütőben. (kb. 3-4 réteget helyezzünk ebből egymásra). A tetejéhez ugyan ezt a folyamatot ismételjük meg!
A krém (Spórolós vanília krém)
6 tojást, 200gramm kristálycukorral, 40g zselatinnal, 20g vaníliás cukorral és 20g rizsliszttel habverő segítségével simára keverünk.
Hozzáadunk egy liter tejet és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük be.
(85 Celsius fokig melegítjük fel)
Levéve a tűzhelyről, SZOBA HŐMÉRSÉKLETŰRE hűtjük és kb. 500ml tejszín, keményre felvert habjával lazítjuk a krémet.20-25 cm-es, kapcsos tortaformába, alulra fektetünk 4 réteg tésztát, ráöntjük a vanília hab-krémet és a tetejére helyezzük a maradék sült rizspapírt és legalább 3-4 órára, folpakkal fedve, hűtőszekrénybe helyezzük. Mikor a krém kellően megdermedt, porcukorral gazdagon megszórjuk.
Hozzáadunk egy liter tejet és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük be.
(85 Celsius fokig melegítjük fel)
Levéve a tűzhelyről, SZOBA HŐMÉRSÉKLETŰRE hűtjük és kb. 500ml tejszín, keményre felvert habjával lazítjuk a krémet.20-25 cm-es, kapcsos tortaformába, alulra fektetünk 4 réteg tésztát, ráöntjük a vanília hab-krémet és a tetejére helyezzük a maradék sült rizspapírt és legalább 3-4 órára, folpakkal fedve, hűtőszekrénybe helyezzük. Mikor a krém kellően megdermedt, porcukorral gazdagon megszórjuk.