KRÉMES RIZSPAPÍRRAL

KRÉMES RIZSPAPÍRRAL
Tags: , ,

Megosztás

Krémes rizspapírral

30 x 30 cm-es kapcsos formához


 
18119167_1463476693674671_725626282183043446_n



A „tészta” hozzávalói:

2 csomag Rizspapír

A rizspapírt a vízbe mártjuk egy-két másodpercre.

Sütőpapírra helyezve, kevés olvasztott vajjal kenjük meg és RÉTEGENKÉNT süssük meg, 200 fokon a sütőben. ( kb. 3-4 réteget helyezzünk ebből egymásra). A tetejéhez ugyan ezt a folyamatot ismételjük meg.

A krém hozzávalói:

6 db L-es méretű tojás
200 g kristálycukor
40 g zselatin
20 g vaníliás cukor
20 g rizsliszt
1 liter tej
500 ml habtejszín

A 6 tojást, 200 gramm kristálycukorral, 40 gramm zselatinnal, 20 gramm vaníliás cukorral és 20 gramm rizsliszttel habverő segítségével simára keverjük.

Hozzáadunk 1 liter tejet és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük. ( 85 Celsius fokig melegítjük )

Levéve a tűzhelyről szoba hőmérsékletűre hűtjük és kb. 500 ml tejszín keményre felvert habjával lazítjuk a krémet. Spatulával, óvatosan, a habot nem összetörve hozzáforgatjuk.


Összeállítás:

A kapcsos tortaformába alulra fektetünk 4 réteg megsütött rizspapírt.

Ráöntjük a vanília krémet és a tetejére helyezzük a maradék sült rizspapírt.

Legalább 3-4 órára folpackkal lefedve helyezzük a hűtőszekrénybe. Mikor a krém kellőren megdermedt, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk és fogyasztjuk.