KENYÉR PUDIG GLUTÉNMENTESEN ( Kenyér torta )

KENYÉR PUDIG GLUTÉNMENTESEN ( Kenyér torta )
Tags: , , , ,

Megosztás

Kenyér puding gluténmentesen
( Kenyér torta )



Az angolok egyik legegyszerűbb, de annál finomabb pudingjához, a BREAD AND BUTTER-höz ( ejtsd: bred end batör ) hasonló, természetesen gluténmentesen elkészítve.
Egyébként meg, ha nem tudunk mit csinálni a szikkadt kenyérrel, kaláccsal, péksütivel, ehhez kiváló lesz és 5 perc alatt összeállítható!
A puding szó hallatán próbáljunk elvonatkoztatni a pudingporból készített nyúlós „valamitől”. Mert ez egy krémes állagú madártejben újrasütött kalács.




Hozzávalók:

400 g szikkadt gm kenyér, kalács vagy péksütemény
1 liter tej ( lehet növényi tej is )
150 g cukor vagy méz
20 g vaníliás cukor
6 db L-es méretű tojás ( 60 – 65 gr / db )
20 g vaj
50 g barna cukor a sütőforma szórásához
opcionálisan: mazsola




A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük egy 3 literes tálban. Beleáztatjuk a felszeletelt kenyeret.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a barna cukorral megszórjuk, mint amikor kilisztezünk egy tepsit. A kinyomkodott kenyeret eligazgatjuk benne és megszórjuk a mazsolával.
130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük alsó-felső sütési módozaton. Ráöntjük a maradék vaníliás tejet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre.
Akkor kész, amikor remegős, mint egy puding.
Ha kihűlt csoki krémmel vagy gyümölcsökkel gazdagíthatjuk. A képen fehér és 70%-os keserű csoki habbal van díszítve.
A recept nem csak gm kenyérrel működik.