Gyümölcsös mascarpone torta, gluténmentes
Tags: gluténmentes linzer tészta, gluténmentes mascarpone krém, gluténmentes mascarpone torta, linzer torta, mascarpone krém
Gyümölcsös mascarpone torta
Linzer tészta:
30 dkg rizsliszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. 2 literes tálban a linzer anyagait összegyúrjuk tésztává, hűtőbe tesszük és 20 percig pihentetjük.
Majd kivesszük a tésztát a hűtőből és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Lehetőleg mindenhol egyforma vastagságúra. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és kihűtjük a tésztát.
Mascarpone krém:
500g mascarpone
150g kristálycukor
10g vaníliás cukor v kivonat
50g narancslé (friss)
1g narancs és citromhéj(reszelve)
mandula kivonat vagy aroma 1-2csepp
3db tojás
300g tej
10g zselatin
500 g eper
A tojásokat tejjel, cukorral, vaníliával, zselatinnal, 3 literes lábasban takarék lángon gép segítségével habosra keverjük(86’c-ra melegítjük).
Majd szoba hőmérsékletűre hűtve beleforgatjuk a többi összetevővel kikevert mascarponét.
A krémet a kihűlt tésztára öntjük, amit előzőleg félbe vágott eperrel körbe raktunk. A hűtőben megdermesztjük, majd ízlés szerint díszítjük.