FEHÉR CSOKI TORTA KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL
Tags: csoki krém, gluténmentes, gluténmentes piskóta, gluténmentes torta, rizsliszt
Fehér csoki torta kandírozott gyümölcsökkel
Piskóta:
6 db L-es méretű tojás
( 60-65 g, ha kisebb tojásokkal dolgozunk, akkor a 6 x 65 g = 390 g legyen a tojások összsúlya!!!)
180 g rizsliszt
180 g kristálycukor
5 g étolaj
Az egész tojásokat a cukorral robotgép segítségével közepes fokozaton kemény habbá keverem ( minimum 5 perc ). Belekeverjük a lisztet és az olajat. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntve 140 fokos sütőben alsó-felső sütési módozaton készre sütjük, nekem 70 perc volt ( tűpróba )
Fehér csoki krém:
750 ml habtejszín
400 g fehér csoki
A habtejszínt forráspontig melegítjük, majd az apróra tört fehér csokoládéra csorgatjuk folyamatos keverés mellett.
A csoki felolvadása után is még 2 percig kevergetjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd folpackkal lezárva minimum 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
70 g vegyes aszalt vagy kandírozott gyümölcs
30 g cukor
3 dl vízbe
10 ml mandulakivonat
Apró kockára vágjuk az aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket. A 3 dl vízhez adjuk a cukrot és a mandulakivonatot, majd összemelegítjük, amíg a cukor elolvad. A gyümölcsöket beletesszük és legalább 3 óra hosszát benne hagyjuk.
A torta összeállítása:
A fehér csoki krémet gép segítségével habbá verjük.
A megsült és kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot a gyümölcsök áztató levének 1/3-val meglocsoljuk.
A krém egyharmad részével megkenjük,
megszórjuk a gyümölcsök harmadával.
Majd ezeket a műveletet megismételjük még egyszer a középső piskótalappal. Locsoljuk,
megkenjük
és gyümölccsel megszórjuk.
A legfelső tésztalapot ráhelyezzük a krémre, majd meglocsoljuk
és a torta teljes felületét bevonjuk a csokikrémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük kandírozott gyümölcsökkel, fehér vagy étcsokoládéból öntött figurákkal és tejszínhabbal.