BURGONYAPÜRÉ GOFRI
Tags: gofri, gofri burgonyapürével, gofri gluténmentesen, rizsliszt, szendvicsnek
Burgonyapüré Gofri
Maradt egy kis burgonyapüré. Azon gondolkodtam, hogyan lehetne ezt felhasználva valami, az előző napihoz képest új köretet készíteni belőle.
Ugyan milyen lehet, ha egy gofritésztába belekeverem??!!
A barbecue szószos tépett sült hússal töltött szendvicsként tökéletesen vizsgázott.
Így hétvégén a hamburgernél már egyértelmű volt, hogy nem sütök bucit, hanem krumplipüré-gofrival váltom ki.
A sütését kipróbáltam gofrisütőben és serpenyőben a gázon is, vékony tallérokat formázva. Kihűlve is puha és finom volt. Folpackkal letakarva a hűtőben napokig is eláll, egy pár másodperces mikrózással már fogyasztható is.
SÉF TIPP: Kirándulásra, iskolába kenyér helyett is tökéletesen megállja a helyét.
Burgonyapüré elkészítéséhez:
500 g hámozott, főtt burgonya
50 g vaj
100 ml tej
A többi összetevő:
4 db L-es méretű tojás
200 g rizsliszt
4 g só
cukor: zsemle helyettesítésére: 5 g, hamburgerbuci helyettesítésére: 50 g
12 g sütőpor ( 1 csomag )
100 ml tej
Az elkészítése:
A főtt krumplit összetörjük burgonyanyomóval, még forrón hozzáadjuk a vajat ( 50 g ) és a tejet ( 100 ml ). Csomómentesre keverjük kézi vagy gépi habverő segítségével.
A többi összetevőt egy külön tálban összekeverjük simára, csomómentesre, majd beleforgatjuk a krumplipürét is.
A sütése történhet gofrisütőben vagy az amerikai palacsintához hasonlóan serpenyőben.
1.) Vajazott/ olajozott gofrisütőben merőkanállal adagolva, kicsit szétterítve megsütjük.
2.) Tapadásmentes serpenyőben is süthetjük. Ekkor vékonyan olajozott felületre kicsi korongokat teszünk, félidőben megfordítva sütjük meg a tallérokat.