GLUTÉNMENTES PALACSINTA RIZSLISZTBŐL

GLUTÉNMENTES PALACSINTA RIZSLISZTBŐL
Tags: , , , ,

Megosztás

Gluténmentes Palacsinta rizslisztből

( a palacsintasütő méretétől függően 15-20 db)


Gluténmentesen is tökéletes palacsinta készíthető! Én rizslisztből sütöm a PALACSINTÁT! Vékonyak és jól tekerhetők.


Rizslisztes gluténmentes palacsinta alma töltelékkel és vanília sodóval

Rizslisztes gluténmentes palacsinta túrótöltelékkel és vanília sodóval


Hozzávalók:

3 db tojás „L – es” méretű
300 g rizsliszt
4,5 dl tej
1 g só
olaj a sütéshez



A tojásokat a rizsliszt felével egy nagyobb tálban habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a sót. A tejet folyamatos keverés mellett beleöntjük és hozzáadjuk apránként a rizsliszt másik felét is. Ha kicsit sűrűnek tűnik a tészta még 0.5 dl tej adható hozzá.
Forró tapadásmentes serpenyőben kevés olajon süssük, közepes lángon:
A serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat teszünk. A láng fölött körbe-körbe forgatva a serpenyőt az olajjal bevonjuk a felszínét. Az olajat kicsurgatjuk egy tálkába.

Egy merőkanál segítségével alaposan felkeverjük a palacsintamasszát és annyit merünk, hogy azt  vékonyan!! eloszlathassuk a serpenyőben körkörös mozdulatokkal. A palacsinta mind a két oldalát 1-1 percig sütjük. Lapos fakanállal forgassuk, hogy a bevonat ne sérüljön. A serpenyőnk / sütőnk „olajozását” minden egyes palacsinta sütése előtt végezzük el.

Sütés után akár betöltöttük a palacsintákat, akár nem, folpackkal vagy egy másik tányérral fedjük le, így nem fog kiszáradni!

A palacsintákat tetszés szerint tölthetjük édes  ( lekvár, túró, kakaó, fahéj, dió, mák, alma stb. ) vagy „sós” töltelékkel ( hortobágyi húsos-  vagy éppen káposztás palacsinta ). Feltekerhetjük, háromszögre hajthatjuk, de batyut formázva is tálalhatjuk. Sőt pluszban még mártást is készíthetünk mellé.


Rizslisztből sütött palacsinta





Diós palacsinta csokoládé mártással

Túrós palacsinta vanília öntettel és sárgabarackkal

Diós palacsintabatyu csoki szósszal