Home / Rizslisztből készítettem / BABAPISKÓTA RIZSLISZTTEL
11 május, 2018

BABAPISKÓTA RIZSLISZTTEL

Posted in : Rizslisztből készítettem, Sütemények on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Babapiskóta

A tészta sima fehér, barna vagy teljes kiőrlésű rizsliszttel is elkészíthető

 

 

4 db L-es méretű tojás ( 60-65 g / db )
160 g rizsliszt
160 g cukor
10 g vaníliás cukor
10 g porcukor

 

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a fele cukorral habosra keverjük egy tálban, a cukor másik felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Bele forgatjuk a sárgájába óvatosan, hogy a habot ne törjük szét. Majd fokozatosan, a habot nem összetörve szilikon spatulával vagy fakanállal beleforgatjuk a rizslisztet is. Habzsákból 2 cm széles 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tepsibe helyezett sütőpapírra, egymástól kb. 3 cm távolságra. Porcukorral megszórjuk és a 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.

Az így elkészített babapiskótát használhatjuk közepes méretű tepsiben vagy üvegtálban összeállított tiramisuhoz. Ha kapcsos formában vagy sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk ki kör alakban és így sütjük meg, akár torta is lehet belőle.