VADAS MARHA GLUTÉNMENTESEN

VADAS MARHA GLUTÉNMENTESEN
Tags: , ,

Megosztás

Vadas marha gluténmentesen

10 adag





Hozzávalók:

1.5 kg marhacomb v lapocka
100 g olaj
100 g kristálycukor
100 g vöröshagyma
200 g fehér répa ( petrezselyem gyökér )
400 g sárgarépa
2 db babérlevél
15 db egész fekete bors
10 g só
5 dkg mustár
10 dkg rizsliszt
3 dl tejföl
1/2 citrom leve


Vadas marha gluténmentesen burgonyafánkkal


Vadas marha gluténmentesen zsemlegombóccal




1.) Legalább 3 literes lábasban az olajat felforrósítjuk. A szárazra törölt marhahúst minden oldalán megpirítjuk, míg kérget kap. Majd egy tányéron félretesszük.
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk. A visszamaradt olajban a cukrot világos barnára karamellizáljuk és beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borsot, babért, mustárt és fedő alatt pároljuk 10 percig. Ezután beletesszük a húst és 1,5 liter vizet hozzáöntve, a vizet mindig pótolva, fedő alatt puhára főzzük. A húst kivesszük, félretesszük és lefedjük úgy, hogy a gőz ne tudjon távozni.
1 literes lábasban a rizslisztet tejföllel, 2 dl vízzel simára keverjük és ezzel a habarással a lángról levéve a zöldséges alapot folyamatosan keverve besűrítjük. Újból felforraljuk, majd átszűrjük. Át is passzírozhatjuk, de akkor az egész borsot szedjük ki. A végén citromlével ízesítjük.
A húst felszeleteljük, a mártást rá vagy alátesszük. Zsemlegombóccal, burgonyafánkkal vagy tésztával tálaljuk.

2.) A másik lehetőség a vadas marha elkészítésére:
A marhahúsból zöldségekkel levest főzünk a szokásos módon.
A hagymát, a zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk. Legalább 3 literes lábasban az olajat elkezdjük melegíteni közepes lángon és közben hozzáadjuk a cukrot, amit világos barnára karamellizálunk. Beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borsot, babért, mustárt felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. 1 literes lábasban a rizslisztet tejföllel, 2 dl vízzel simára keverjük és ezzel a habarással a lángról levéve a zöldséges alapot folyamatosan keverve besűrítjük. Újból felforraljuk, majd átszűrjük. Át is passzírozhatjuk, de akkor az egész borsot szedjük ki.
A végén citromlével ízesítjük.
A húst felszeleteljük, a mártást rá vagy alátesszük. Zsemlegombóccal, burgonyafánkkal vagy tésztával tálaljuk.