ZSEMLEGOMBÓC GLUTÉNMENTESEN

ZSEMLEGOMBÓC GLUTÉNMENTESEN
Tags: , ,

Megosztás

Zsemlegombóc gluténmentesen





Hozzávalók:

200 g gm kenyér
50 g kacsazsír
50 g vöröshagyma
100 g rizsliszt
2 db L-es méretű tojás
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkás kanál őrölt bors
3 g só





A kenyeret egyforma kis méretű kockákra vágjuk ( 1 x 1 cm ) és száraz serpenyőben folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre fonnyasztjuk. Beleöntjük a lisztet, gyorsan elkeverjük és ráöntünk 2.5 dl hideg vizet.
Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Félre húzzuk a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, majd egyesével elkeverve hozzáadjuk a tojásokat. Ízesítjük sóval, borssal és a vágott petrezselyemmel.
Minimum 2 literes tálba öntjük a zsemlekockákat és ráöntjük a hagymás-lisztes masszát és nagyon alaposan elkeverjük.

10 perc pihentetés után gyöngyöző forrásban lévő, enyhén sós vízbe kb. 70 g-os gombócokat szaggatunk-formázunk vizes kézzel.

Fedő alatt forrásponttól számítva 5 percig takarék lángon gyöngyöző vízben főzzük. Majd főzőlevében hagyjuk 15-20 percig és ezután tálalhatjuk.