25 november, 2018

CSÁSZÁRMORZSA RIZSLISZTBŐL

CSÁSZÁRMORZSA RIZSLISZTBŐL
Címke: , , ,

Megosztás

Császármorzsa rizslisztből

 

5 adag

300 g rizsliszt
120 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
3 db L-es méretű tojás ( kb. 180 – 200 g )
200 ml tej
1 g só
50 g vaj
1 g citrom héj
2 g narancs héj
50 g mazsola

 

2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.

 

Hozzáadjuk a rizslisztet, a kiválogatott és megmosott mazsolát, a sót valamint a reszelt citrom és narancshéjat. A tojás fehérjét félkeményre verjük, majd 2 dkg cukrot hozzáadva kemény habbá verjük és hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához.
Nagyméretű, legalább 28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben a vajat felforrósítjuk és a tésztát beleöntjük.

Folyamatos fakanállal való kevergetés közben rázogatjuk, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

 

Málna szörppel, lekvárral, vanília-, csoki-, karamell mártással, karamellizált almával kínálhatjuk.