Home / Kenyér / péksütemény / MINI KUGLÓF-TOJÁSMENTESEN, RIZSLISZTTEL
25 március, 2018

MINI KUGLÓF-TOJÁSMENTESEN, RIZSLISZTTEL

Posted in : Kenyér / péksütemény, Rizslisztből készítettem on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Mini Kuglóf tojásmentesen, rizsliszttel

Növényi margarinnal és növényi joghurttal is működik a recept

 

 

A blogon lévő kuglóf receptje kapcsán többen is kérdezték, hogy tojás nélkül hogyan lehetne elkészíteni. Így nekik dolgoztam ki ezt a két receptet. Igen, kettő, hogy akinek a sütőpor gondot okoz, annak se kelljen lemondania erről a sütiről. Nekik a szódabikarbónás verziót ajánlom.
Az egyik receptben sütőport használtam és a tojást utifű maghéjjal helyettesítettem, míg a másikban szódabikarbóna és Orgran tojáspótló por volt.

!!!!  A tészta sütési ideje még így az egyszemélyes formákban is jelentősen megnőtt a tojásos verzióhoz képest, ezért mindenképpen ilyen kicsi, mini kuglóf formában vagy muffin formában érdemes elkészíteni !!!!

Kuglóf tojás- és sütőpormentes tészta

 

 

260 g rizsliszt
2 g szódabikarbóna
2 g só
173 g puha, szobahőmérsékletű vaj
200 g cukor
6 g ORGRAN tojáspótló + 60 g víz elkeverve
5 g vanília aroma
160 ml joghurt
( 50 g mazsola, de elhagyható, a képen láthatóban nincs )

 

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük körbe. Ha szilikonos sütőformánk van, akkor erre nincs szükség.
Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összedolgozzuk a tésztát.
Az anyagmennyiség 20 – 22 db kicsi szilikonos formához elég.
Az előkészített formákat 3/4-ig töltjük és

a 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 40 – 45 perc szükséges.

 

Tűpróbával ellenőrizzük.

 

Sütés után az íze és állaga is megfelelő, finom, a színe a normál kuglóféval megegyező aranybarna.

 

 

Kuglóf tojásmentes tészta

 

 

260 g rizsliszt
3 g sütőpor
2 g só
173 g puha, szobahőmérsékletű vaj
200 g cukor
3 g utifű maghéj + 100 g víz elkeverve és 10 percig állni hagyni
5 g vanília aroma
160 ml joghurt
( 50 g mazsola, de elhagyható, a képen láthatóban nincs )

 

 

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük körbe. Ha szilikonos sütőformánk van, akkor erre nincs szükség.
Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összedolgozzuk a tésztát.
Az anyagmennyiség 20 – 22 db kicsi szilikonos formához elég.
Az előkészített formákat 3/4-ig töltjük és

 

a 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 45-50 perc szükséges.

 

Tűpróbával ellenőrizzük.
Sütés után az íze és állaga is megfelelő, finom, a színe világos, halvány sárgás-fehér.