Home / Főételek / SOUVLAKI
18 március, 2018

SOUVLAKI

Posted in : Főételek on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Souvlaki

5 adag

 

1 kg csirkecomb filé vagy sertéscomb vagy sertés szűzpecsenye
20 g olíva olaj
1 g oregano
1 mokkás kanál cayenne bors
1 teás kanál őrölt római kömény
1 g füstölt paprika ( ha nincs f. paprikánk, sima fűszer paprikát használjunk )
2 egész citrom leve kifacsarva
2 gerezd fokhagyma
15 g só

A csirkecomb filét pácolás előtt félbe, harmadokba vágjuk a méretétől függően. Bepácoljuk minimum 12-24 órára.
A páctól lecsöpögtetjük és olyan méretű nyársra húzzuk, hogy a rendelkezésre álló serpenyőbe beleférjen.

Fontos, hogy 2 hurkapálcára húzzuk fel 2-3 cm-re egymástól, mert így sokkal könnyebb megfordítani.
A serpenyőben nagy lángon kevés olajat hevítünk, majd megsütjük benne a nyársakat,

mérettől függően 6-10 perc, 2-3 percenként megforgatva.

Sütőben sült steak burgonyával tálaljuk.