SVÁJCI ROLÁD GYÜMÖLCSÖS TIRAMISU KRÉMMEL

SVÁJCI ROLÁD GYÜMÖLCSÖS TIRAMISU KRÉMMEL
Tags: , , , , , ,

Megosztás

Svájci rolád gyümölcsös Tiramisu krémmel

Kakaós piskótatekercs hozzávalói
32 x 42cm tepsi

40 g rizsliszt
40 g kakaópor
100 g kristálycukor
5 g vaj
4 db L-es tojás ( 60-65g )


A piskóta elkészítése:

A tojásokat a cukorral gép segítségével sűrű habbá verjük (min 5 perc).


Rászitáljuk a rizsliszttel elkevert kakaót, majd lazán beleforgatjuk.


A tepsibe rakott szilikonos sütőpapírt vajjal megkenjük ( sokkal egyszerűbb lesz a már megsült piskótáról lehúzni ) és a tésztát eloszlatjuk rajta egyenletesen. 150’c-on alsó-felső sütési módozaton 15 percig sütjük (sütőfüggő, tehát tűpróba!!). A sütőből kivéve papírral együtt még melegen, szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.


Tiramisu krém hozzávalói

500 g Mascarpone
4 db L-es méretű tojás
130 g cukor
20 g vaníliás cukor vagy kivonat
10 g zselatin fix

200 g gyümölcs
( bármilyen bogyós gyümölcs lehet: eper, málna, áfonya, meggy stb. )


A krém elkészítése:

Vízgőz fölött időnként megkeverve 75 Celsius fokig melegítjük a tojásokkal összekevert cukrot. Majd gépi habverő segítségével kihűlésig habosítjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral kikevert mascarponét, a zselatin fixet és egynemű krémmé keverjük.
( A vízgőz fölötti melegítéssel a tojásokban esetlegesen lévő kórokozókat elpusztítjuk, illetve nagyon krémes, habos állagot kapunk )


A rolád összeállítása:

Kitekerjük a kihűlt piskótát és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. A tésztán eloszlatjuk egyenletesen a krémet


Elrendezzük rajta a gyümölcsöt. A papír segítségével visszatekerjük, majd légmentesen becsomagolva hűtőben legalább 2 órát dermesztjük.


Vághatjuk rézsutosan cikkekre vagy normál karikákra is. Én most az előbbit választottam.