HÁZI KÉSZÍTÉSŰ RAVIOLI GM SÉF MÓDRA NUTRIFREE mix per PASTA FRESCA ÉS RIZSLISZTTEL

HÁZI KÉSZÍTÉSŰ RAVIOLI GM SÉF MÓDRA NUTRIFREE mix per PASTA FRESCA ÉS RIZSLISZTTEL
Tags: , , , , ,

Megosztás

Házi készítésű Ravioli Gm Séf módra Nutrifree Mix per Pasta Fresca és rizsliszttel

5 adag





Tészta hozzávalói:

100 g Nutrifree Mix per Pasta Fresca
125 g Rizsliszt, én Nutri Free Farina di Riso-t használtam + 50 g szóráshoz
3 db tojás ( 65-70 g )+ 1 tojás a kenéshez

Paradicsom mártáshoz:

1 kg friss paradicsom vagy 400 g dobozos darabolt paradicsom
100 g vöröshagyma
50 g étolaj
1 gerezd fokhagyma
30 g barna cukor
20 g friss bazsalikom ( 1 tk szárított )
20 g friss oregáno   ( 1 tk szárított )
zeller
5 g só
5 g almaecet vagy balzsam ecet

Parmezán vagy bármilyen kemény vagy félkemény sajt a szóráshoz tálaláskor

Hús töltelék:

200 g darált marha vagy sertés hús
20 g olaj
50 g vöröshagyma

törött bors
1 tojás sárgája


Rusztikus paradicsom mártás:

Az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot valamint a fűszereket. 15 percig főzzük.

A hústöltelék:

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a darált húst, a fűszereket és kb. 5 percig pirítjuk úgy, hogy közben a fakanállal kevergetjük-nyomkodjuk, hogy minél kevésbé tapadjon össze a hús. Félrehúzzuk, majd 5 percet pihentetjük és belekeverjük a tojássárgáját. Szoba hőmérsékletűre hűtve töltjük a tésztába.


Készítsük el a tésztát:

A tojásokat kikeverjük a Pasta Fresca lisztkeverékkel, majd hozzáadjuk a rizslisztet. Kézzel eldolgozzuk, alaposan összegyúrjuk, amíg egy sima, homogén tésztát kapunk. A tésztát folpackba csomagolva 15-20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten.

Az idő letelte után a tésztacipót kinyújtjuk kb. 1 mm vékonyságúra. A ravioliformázó hátuljával köröket vágunk a tésztából, majd a szaggató másik fogazott oldalára tesszük a tésztakarikákat.
A fogas részen enyhén megnyomkodjuk, majd a kikevert tojással megkenjük a széleit.



Mokkáskanálnyi hústölteléket teszünk bele és összenyomjuk a tészta széleit a szaggatóval.


Forrásban lévő sós vízbe tesszük és az újbóli forrástól számított 5-6 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük és átszedjük a paradicsommártásba. Lemosni nem kell a kifőtt tésztát! Beleforgatjuk óvatosan és lefedve kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy átvegye a szósz ízét, kicsit megszívja magát a mártással.