Home / Előétel / HÁZI KÉSZÍTÉSŰ RAVIOLI GM SÉF MÓDRA NUTRI FREE mix per PASTA FRESCA ÉS RIZSLISZTTEL
20 augusztus, 2017

HÁZI KÉSZÍTÉSŰ RAVIOLI GM SÉF MÓDRA NUTRI FREE mix per PASTA FRESCA ÉS RIZSLISZTTEL

Posted in : Előétel, Főételek on by : gmchef Címke: , , , , ,

Megosztás

Házi készítésű Ravioli Gm Séf módra

Nutri Free Mix per Pasta Fresca és rizsliszttel
5 adag

Tészta:
100 g Nutri Free Mix per Pasta Fresca
125 g Rizsliszt, én Nutri Free Farina di Riso-t használtam + 50 g szóráshoz
3 db tojás ( 65-70 g )+ 1 tojás a kenéshez

Paradicsom mártáshoz:
1 kg friss paradicsom vagy 400 g dobozos darabolt paradicsom
100 g vöröshagyma
50 g étolaj
1 gerezd fokhagyma
30 g barna cukor
20 g friss bazsalikom ( 1 tk szárított )
20 g friss oregáno   ( 1 tk szárított )
zeller
5 g só
5 g almaecet vagy balzsam ecet

Parmezán vagy bármilyen kemény vagy félkemény sajt a szóráshoz tálaláskor

Hús töltelék:

200 g darált marha vagy sertés hús
20 g olaj
50 g vöröshagyma

törött bors
1 tojás sárgája

Rusztikus paradicsom mártás:
Az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot valamint a fűszereket. 15 percig főzzük.
A hústöltelék:
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a darált húst, a fűszereket és kb. 5 percig pirítjuk úgy, hogy közben a fakanállal kevergetjük-nyomkodjuk, hogy minél kevésbé tapadjon össze a hús. Félrehúzzuk, majd 5 percet pihentetjük és belekeverjük a tojássárgáját. Szoba hőmérsékletűre hűtve töltjük a tésztába.

A tojásokat kikeverjük a Pasta Fresca lisztkeverékkel, majd hozzáadjuk a rizslisztet. Kézzel eldolgozzuk, alaposan összegyúrjuk,
amíg egy sima homogén tésztát kapunk. A tésztát folpackba csomagolva 15-20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten.
Az idő letelte után a tésztacipót kinyújtjuk kb. 1 mm vékonyságúra. A ravioliformázó hátuljával köröket vágunk a tésztából, majd a szaggató másik fogazott oldalára tesszük a tésztakarikákat.
A fogas részen enyhén megnyomkodjuk, majd a kikevert tojással megkenjük a széleit.


Mokkáskanálnyi hústölteléket teszünk bele és összenyomjuk a tészta széleit a szaggatóval.


Forrásban lévő sós vízbe tesszük és az újbóli forrástól számított 5-6 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük és átszedjük a paradicsommártásba. Lemosni nem kell a kifőtt tésztát! Beleforgatjuk óvatosan és lefedve kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy átvegye a szósz ízét, kicsit megszívja magát a mártással.

 

Megosztás