Home / Desszert / EKLER FÁNK
24 január, 2017

EKLER FÁNK

Posted in : Desszert, Fánk, Rizslisztből készítettem on by : gmchef Címke: , ,

Megosztás

Ekler fánk

ekler fánk

Tej 120g
Víz 120g
Vaj 120
Cukor 10g
Só 1g
Rizsliszt 150g
Tojás 4-5 db ( a tojásokat tessék megmérni, érje el a súlyuk összesen a 220-240 g-ot )
Porcukor 2dkg

2L-es lábasban a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet.

majd további1 percig főzzük kevergetve, amíg a tészta elválik a lábas falától.

A tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Habzsákból, csillagcsővel kb 15 cm hosszú csíkokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire, kb 2-3 szorosára dagadnak a sütőben, ezért hagyjunk közöttük megfelelő távolságot! 180°C-os sütőből 40-45 perc elteltével kivesszük.

Kihűtjük, a tetejét levágjuk és az aljába vanília krémet töltünk, megdíszítjük tejszínhabbal, végül ráhelyezzük az előzőleg olvasztott csokoládéval bevont tetejét.