A CSÁBÍTÓ! ( Rigó Jancsi alapján fehér csokoládékrémmel )

A CSÁBÍTÓ! ( Rigó Jancsi alapján fehér csokoládékrémmel )
Tags: , , , , ,

Megosztás

A CSÁBÍTÓ!
( Rigó Jancsi alapján fehér csokoládékrémmel )





Miért „A Csábító” nevet kapta?
Rigó Jancsi egy híres cigányprímás volt, aki hírnevét részben annak köszönhette, hogy elcsábította egy belga herceg feleségét. Mivel az én süteményemhez is a prímásról elnevezett Rigó Jancsi adta az ötletet, amiben csak a krémet cseréltem ki fehér csokira, így kócsagnak, Hófehérkének, Julcsinak, rigónak stb sok köze nincs a történethez, viszont Rigó Jancsi és az én sütim is beletartoznak a csábító kategóriába. Legalábbis remélem.





Fehér csokoládékrém:

1000 ml habtejszín
400 gr fehér csoki
20 g zselatin
1 dl tej
2 ml Rumaroma, színtelen ( én RUF márkájút használtam )

Piskóta:
20 x 25 cm formához

6 db L-es méretű tojás
120 g cukor
120 g rizsliszt
30 g kakaópor

Csokoládé tető:

200 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
50 g kristálycukor

Díszítés:

15 dkg meggy





1 lépés: A csokikrém elkészítése
A fehér csokoládét apró darabokra törjük és a tejszínnel vízgőz fölött egyneművé olvasztjuk folyamatos kevergetés mellett. ( Ha 40 fok fölé megy a hőmérséklete, kicsapódhat, ezért vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük! )Hozzáadjuk a rumaromát, míg szoba hőmérsékletűre hűl, néhányszor átkeverjük.
Légmentesen lezárva minimum 6 órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. lépés: Amíg „pihen” a krém elkészítjük a piskótát.
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük gép segítségével. Laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a rizsliszttel összeszitált kakaóport. Majd szilikonos papírral bélelt tepsiben 140 fokos sütőben alsó-felső sütési módozaton 40 percig sütjük. ( tűpróba ) Ha kihűlt, középen kettévágjuk.

3. lépés: Az egyik piskótalapot bevonjuk a csokival, ez lesz a tető.
A kockákra összetört étcsokit a tejszínnel és a cukorral vízgőz fölött összeolvasztjuk. A piskótalap egyik felét rácsra helyezzük és egyenletesen elterítjük rajta a csokibevonatot. ( Azért tesszük rácsra, mert így alatta egy tepsiben felfoghatjuk a lecsurgó csokit. ) Ha megszilárdult a bevonat, akkor 5×5 cm-es kockákra vágjuk.

4. lépés: A csokikrém befejezése
Ha letelt a 6 órahossza, gép segítségével közepes fordulaton habbá verjük a fehér csokoládét.
A hideg tejjel elkeverjük a zselatint, majd forráspontig melegítjük állandó keverés mellett. Ha langyosra visszahűlt, gyors mozdulatokkal a csokoládé habba forgatjuk.
A sütőformába visszahelyezzük a megmaradt piskótalapot és a hab 90%-át egyenletesen eloszlatjuk rajta. Légmentesen lezárjuk és újabb 6 órára a hűtőbe tesszük.
A maradék 10% csokihabot tegyük félre a díszítéshez.

5.lépés: Összeállítás
A hűtőben megdermedt csokikrémre helyezzük szorosan egymás mellé a tetőket, majd megmelegített késsel átvágjuk a krémet és az alsó piskótalapot is.

6. lépés: Díszítés
A félretett fehér csokihabból habzsák segítségével megdíszítjük a tetejét és a megmosott, szárazra törölt meggyszemeket is ráhelyezzük.