Home / Savanyúság / saláta / KOVÁSZOS UBORKA GLUTÉNMENTESEN
9 június, 2018

KOVÁSZOS UBORKA GLUTÉNMENTESEN

Posted in : Savanyúság / saláta on by : gmchef Címke: , ,

Megosztás

Kovászos uborka gluténmentesen

5 literes üveghez való mennyiség

 

 

 

2 kg uborka
5 dkg étkezési keményítő ( Haas gluténmentes )
5 dkg asztali só
1 köteg öreg kapor ( zöld )
2 l víz

 

 

A vizet a sóval felforraljuk. Megmossuk az uborkákat és állítva egy sort az üvegbe teszünk. Rászórjuk a keményítőt és a kapor felét. Még egyszer megismételjük és ráöntjük a forró (!), sós vizet. Tányérral lefedjük, napos helyen 3-6 napig érleljük.

 

 

Mikor az uborka kettévágva áttetsző, a levét átszűrjük, az uborkákat lemossuk és tiszta üvegbe rakjuk. A leszűrt levet ráöntve, légmentesen lezárva hűtőben tároljuk.
Tálalás (meghámozva) hosszába elvágva tányéron, tört jéggel, kaporral díszítve.