MINI KUGLÓF-TOJÁSMENTESEN, RIZSLISZTTEL

MINI KUGLÓF-TOJÁSMENTESEN, RIZSLISZTTEL
Tags: , , , ,

Megosztás

Mini Kuglóf tojásmentesen, rizsliszttel

Növényi margarinnal és növényi joghurttal is működik a recept



A blogon lévő mini kuglóf receptje kapcsán többen is kérdezték, hogy tojás nélkül hogyan lehetne elkészíteni.

Nekik dolgoztam ki az alábbi 2 RECEPTET!!
Az egyik receptben sütőport használok és a tojást utifűmaghéjjal helyettesítettem.
Míg a másikban szódabikarbóna és Orgran tojáspótlópor van.

!!!!  A tészta sütési ideje még így az egyszemélyes formákban is jelentősen megnőtt a tojásos verzióhoz képest, ezért mindenképpen ilyen kicsi, mini kuglóf formában vagy muffin formában érdemes elkészíteni !!!!



Kuglóf tojás- és sütőpormentes tészta



260 g rizsliszt
2 g szódabikarbóna
2 g só
173 g puha, szoba hőmérsékletű vaj
200 g cukor
6 g ORGRAN tojáspótló + 60 g víz elkeverve
5 g vanília aroma
160 ml joghurt
( 50 g mazsola, de elhagyható, a képen láthatóban nincs )


A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük körbe. Ha szilikonos sütőformánk van, akkor erre nincs szükség.
Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összedolgozzuk a tésztát.
Az anyagmennyiség 20 – 22 db kicsi szilikonos formához elég.
Az előkészített formákat 3/4-ig töltjük és


a 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 40 – 45 perc szükséges.


Tűpróbával ellenőrizzük.


Sütés után az íze és állaga is megfelelő, finom, a színe a normál kuglóféval megegyező aranybarna.



Kuglóf tojásmentes tészta



260 g rizsliszt
3 g sütőpor
2 g só
173 g puha, szoba hőmérsékletű vaj ( növényi zsiradék )
200 g cukor
3 g utifű maghéj + 100 g víz elkeverve és 10 percig állni hagyni
5 g vanília aroma
160 ml joghurt vagy 120 ml növényi tej
( 50 g mazsola, de elhagyható, a képen láthatóban nincs )



A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük körbe. Ha szilikonos sütőformánk van, akkor erre nincs szükség.
Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összedolgozzuk a tésztát.
Az anyagmennyiség 20 – 22 db kicsi szilikonos formához elég.
Az előkészített formákat 3/4-ig töltjük és


a 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 45-50 perc szükséges.


Tűpróbával ellenőrizzük.
Sütés után az íze és állaga is megfelelő, finom, a színe világos, halvány sárgás-fehér.