CANNOLI GLUTÉN- ÉS TOJÁSMENTESEN NUTRIFREE MIX PER DOLCIVAL
Tags: cannoli, cannoli gluténmentesen, nutrifree, nutrifree mix per dolci
Cannoli glutén- és tojásmentesen Nutrifree mix per Dolcival
Ez az a desszert, amit akár napokkal korábban is elkészíthetünk. Ahogy hűl a tészta sütés után, viszonylag kemény. Azonban, ha betöltjük, ahogy telnek a napok úgy puhul meg, omlós-roppanós és egyre finomabb lesz.
Cannoli tészta:
280 g Nutrifree mix per Dolci
29 g porcukor
2 g fahéj
42 g puha vaj
177 ml Marsala bor
( én fele-fele arányban frissen facsart narancslével és vízzel helyettesítettem )
olaj, a sütéshez
Töltelék:
A cannoli eredeti tölteléke:
ricotta, mascarpone, habtejszín, porcukor és vaníliakivonat
Én azonban fehér csoki habbal töltöttem meg.
300 g fehér csoki
500 ml habtejszín
A kimért hozzávalókat egyneművé dolgozzuk. Lisztezett deszkán minél vékonyabbra, kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 9 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk belőle. A vékonyan beolajozott habroló csövekre szorosan ráhajlítjuk a tésztakarikákat úgy, hogy a záró részen a szélét picit megvizezzük, így egymáshoz tapadnak. A két kezünk közé véve még pluszban óvatosan rányomkodjuk a csőre a tésztát.
Lábasban vagy serpenyőben annyi olajat melegítsünk ( 150-160 fok ), hogy a csőre tekert tészták ússzanak benne sütés közben. A cannolikat 2 perc alatt készre sütjük ( világos, arany színűre ). Rácsra szedve lecsöpögtetjük és ahogy lehűlt annyira, hogy hozzá tudunk nyúlni, levesszük a tésztát a csőről.
A töltelék elkészítése:
A habtejszínt forráspontig melegítjük, majd az apróra tört fehér csokoládéra csorgatjuk folyamatos keverés mellett.
A csoki felolvadása után is még 2 percig kevergetjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd folpackkal lezárva minimum 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér csoki krémet gép segítségével habbá verjük.
Összeállítás:
Habzsák segítségével két oldalról betöltjük a tésztarolót.
Díszítésnek kandírozott gyümölcsökkel, pisztáciával, csokoládéforgáccsal szórhatjuk meg.