Home / Rizslisztből készítettem / RIGÓ JANCSI GLUTÉNMENTESEN
15 október, 2017

RIGÓ JANCSI GLUTÉNMENTESEN

Posted in : Rizslisztből készítettem, Sütemények on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Rigó Jancsi gluténmentesen

A kapcsos forma mérete 24 x 24 cm

Piskóta:
5 db L-es méretű ( 60-65 g ) tojás
( ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt 5 x 60 g vegyük figyelembe )
100 g cukor
100 g rizsliszt
25 g kakaópor
20 g olvasztott vaj

Csoki krém és tető:
1000 ml habtejszín
400 g minimum 50 %-os étcsokoládé
120 g porcukor

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral ( amíg a cukor el nem olvad ).
A rizsliszthez hozzászitáljuk a kakaóport, majd az olvasztott vajat és a kakaós lisztet is hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztes masszába, úgy hogy a hab ne törjön össze.
Magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 150 fokos sütőben készre sütjük ( tűpróba ).

100 g csokoládét összetörünk és apránként hozzáöntjük a 100 g forráspontig melegített habtejszínt. Addig kevergetjük, amíg a csoki és a cukor fel nem olvad. A piskótát kettévágjuk és az egyik felére rásimítjuk a felolvasztott csokoládét. Ez lesz a süti teteje. Félre tesszük, hogy megdermedjen.
A csokoládé másik felét ( 300 g ) vízgőz felett felolvasztjuk, de vigyázzunk, mert 50 fok felett kicsapódik és tönkremegy. A tejszínt felverjük habbá, majd a 30 fokosra visszahűtött csokit és a porcukrot hozzákeverjük.
A piskóta alját a kapcsos keretbe tesszük és ráöntjük a csokoládéhabot. Ezután légmentesen lezárva hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 óra hosszára.
Ha a csokis tető megdermedt, egyenletes kockákra vágjuk és az előzőleg behűtött csokoládéhab tetejére tesszük.