KAKAÓS PISKÓTA – ALAPRECEPT

Posted in : Desszert-Sütemény on
Tags: csokis piskóta, gluténmentes, gluténmentes piskóta, piskóta, rizsliszt
Kakaós Piskóta – alaprecept
6 db L-es méretű ( 60-65 g ) tojás
( ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt 6 x 60 g vegyük figyelembe )
12 dkg cukor
12 dkg rizsliszt
4 dkg kakaópor
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral ( amíg a cukor el nem olvad ). A rizsliszthez hozzászitáljuk a kakaóport és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztes masszába, úgy hogy a hab ne törjön össze.
Magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 150 fokos sütőben készre sütjük ( tűpróba ).