DIÓS BEJGLI NUTRI FREE MIX PER PANE LISZTTEL

Megosztás

Diós Bejgli Nutri Free mix per Pane liszttel

 

 

Dió töltelék 1 rúdhoz
300 g finomra darált dió
150 ml tej
150 g cukor
10 g vaníliás cukor
15 ml rumaroma
1 csipet só
1-1 g citrom és narancs reszelt héja
20 g  mazsola, 20 ml Triple sec-be / Narancs likőrbe áztatva

 

Bejgli tészta 1 rúdhoz

300 g Nutri Free mix per pane
50 g cukor
50 g vaj
7 g száraz élesztő
1 db L-es méretű tojás
(60-65 g/db, ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt vegyük figyelembe)
1 db tojás a kenéshez
100-125 ml tej

Dió töltelék:
Az összetevőket egy lábasban addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor el nem olvad. Szoba hőmérsékletűre kihűtve használjuk fel.

Bejgli tésztájának elkészítése:
A száraz összetevőket elkeverjük ( liszt, cukor, élesztő ), majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és homogén tésztává gyúrjuk – dagasztjuk. A tésztát 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk.

A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával lekenjük. 40-50 fokos sütőben 30 percet kelesztjük, majd 160 fokon légkeveréssel, 20 – 25 perc alatt készre sütjük.
Süthetjük alsó-felső sütéssel is, akkor 180 fokon kb.  20 – 25 perc.

SÉF TIPP: A lentebb található videó segítséget nyújt, hogy milyen technikával tudjuk a tölteléket könnyedén egyenletesen eloszlatni és a tésztát feltekerni.

Gluténmentes bejgli

Gluténmentes diós bejgli- fahéjas-dió és főzött rumos-dió töltelékkelA recept pontos leírása egy külön posztban érhető el az oldalamon.

Közzétette: Átol Tibor – Gluténmentes Séf – 2016. december 4.

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?