Home / Bejgli / MÁKOS BEJGLI NUTRI FREE MIX PER PANE LISZTTEL
12 október, 2017

MÁKOS BEJGLI NUTRI FREE MIX PER PANE LISZTTEL

Posted in : Bejgli, Karácsonyi édességek on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Mákos Bejgli Nutri Free mix per Pane liszttel

Mák töltelék 1 rúdhoz

300 g darált mák
180 g cukor
15 ml rumaroma
1 g citromhéj
1 g narancshéj
150 ml tej
20 g vaníliás cukor
20 g  mazsola, 20 ml Triple sec-be / Narancs likőrbe áztatva
1 csipet só

Bejgli tészta 1 rúdhoz

300 g Nutri Free mix per pane
50 g cukor
50 g vaj
7 g száraz élesztő
1 db L-es méretű tojás
(60-65 g/db, ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt vegyük figyelembe)
1 db tojás a kenéshez
100-125 ml tej

Máktöltelék:
Az összetevőket egy lábasban addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor el nem olvad. Szoba hőmérsékletűre kihűtve használjuk fel.

Bejgli tésztájának elkészítése:
A száraz összetevőket elkeverjük ( liszt, cukor, élesztő ), majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és homogén tésztává gyúrjuk – dagasztjuk. A tésztát 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk.

A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta,

majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

 

Tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával lekenjük. 40-50 fokos sütőben 30 percet kelesztjük, majd 160 fokon légkeveréssel, 20 – 25 perc alatt készre sütjük.
Süthetjük alsó-felső sütéssel is, akkor 180 fokon kb.  20 – 25 perc.


SÉF TIPP: A lentebb található videó segítséget nyújt, hogy milyen technikával tudjuk a tölteléket könnyedén egyenletesen eloszlatni és a tésztát feltekerni.

Gluténmentes bejgli

Gluténmentes diós bejgli- fahéjas-dió és főzött rumos-dió töltelékkelA recept pontos leírása egy külön posztban érhető el az oldalamon.

Közzétette: Átol Tibor – Gluténmentes Séf – 2016. december 4.

 

 

Megosztás