KACSA EGÉSZBEN SÜTVE

KACSA EGÉSZBEN SÜTVE
Tags: , ,

Megosztás

Kacsa egészben sütve

4-6 adag




Hozzávalók:

20 g só
1 g majoránna
2.5 kg egész konyhakész kacsa ( kibelezett )





A zsírzóját ( püspökfalat) levágjuk. A fűszereket összekeverjük, majd a kacsát kívül-belül bedörzsöljük vele. Legjobb akkor, ha 12 órát vagy legalább egy estét a hűtőben „pácolódik” a fűszerekkel, de akár azonnal is megsüthetjük. A belsejébe tehetünk egy almát / hagymát vagy narancsot is.




A kacsát sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből. A tepsiben,
a hátára fektetett kacsa alá 1-1,5 dl vizet öntünk, majd 160 fokon alsó-felső sütésen kb. 2,5 – 3 óra hossza alatt készre sütjük.





Sütés közben óránként megfordítjuk, így a hátán is megpirul a bőr.
A sütését úgy fejezzük be, hogy a melle húsa legyen felül.
Ezen a hőfokon sütve a kacsát se sütőzacskó, se alufóliás letakarás NEM szükséges.





Burgonyapürével és párolt káposztával tálaljuk.