TORTILLA GLUTÉNMENTESEN RIZSLISZTBŐL

TORTILLA GLUTÉNMENTESEN RIZSLISZTBŐL
Tags: , , , , , ,

Megosztás

Tortilla gluténmentesen rizslisztből


Hozzávalók 12 db tortilla laphoz:

200 g rizsliszt+ 50 g szóráshoz
50 g keményítő
1 g só
500 ml víz
10 g vaj vagy étolaj


A vízben feloldjuk a keményítőt, majd takaréklángon besűrítjük (1 percig forraljuk folyamatosan keverve). Hozzáadjuk a rizslisztet valamint a zsiradékot és fakanállal kevergetve addig főzzük, míg összeáll, ez kb. 1 perc.

Ezután egy nagy tepsin még forrón szétterítjük, hogy minél több vízgőz eltávozhasson belőle.

Szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd összegyúrjuk az egészet. 12 db cipócskákat formázunk. Lisztezett deszkán  palacsintasütő méretűre nyújtjuk, de olyan vékonyra, hogy a tésztán szinte át lehessen látni és a nyújtófára könnyedén feltekerhető legyen.





Tapadás mentes, forró, száraz!! serpenyőben sütjük takarék lángon 1-1 percig mindkét oldalát. Ha sütés közben felpúposodik, esetleg ráncos lesz akkor jó mert így kétrétegű lesz.



Hidegen és melegen is jól tekerhető!
Folpackkal letakarva a hűtőben több napig is eláll.
Egy gyors ebédnek hússal, friss zöldségekkel és szósszal betekerve tökéletes.
A tölteléke lehet: káposzta vagy friss saláta, majonéz, csípős szósz és bármilyen sült vagy főtt hús felcsíkozva.