Home / Főételek / NOKEDLI RIZSLISZTTEL ( GALUSKA )
14 április, 2017

NOKEDLI RIZSLISZTTEL ( GALUSKA )

Posted in : Főételek, Rizslisztből készítettem on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Nokedli rizsliszttel ( galuska )

5 adag

 

 

30dkg rizsliszt
4 db L-es méretű tojás
( 60-65 g/db, ha kisebb tojásokkal dolgozunk, akkor az összsúlyát, a 4 x 65 = 260 g-ot vegyük figyelembe   )
2 g só
1 dkg só a főzővízbe
0,5dl étolaj vagy vaj

A galuska elkészítése:
1L-es tálba az összetevőket(rizsliszt,só,tojás) fakanállal elkeverjük teljesen simára. 3L-es fazékban 2l vizet 1dkg sóval felforraljuk. Galuska szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd szűrőbe öntve a csap alatt hideg vízzel lemossuk. Lecsepegtetjük, majd tálba öntjük, étolajjal vagy vajjal összekeverjük. Fogyasztás előtt mikróban vagy sütőben melegíthetjük.