16 március, 2017

LINZER KOSÁR RIZSLISZTBŐL

LINZER KOSÁR RIZSLISZTBŐL
Címke: , , ,

Megosztás

 

Linzer kosárka rizslisztből

17309070_1419637871391887_5963109155538749960_n

30 dkg rizsliszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás

 

2l tálba az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőben 20 percig pihentetjük fóliával lefedve, majd lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk. Hullámos szélű kiszúróval köröket vágunk ki, amelyekkel a muffin formákat kibéleljük.
( Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni, mert ahogy a tészta és benne a vaj melegszik, úgy lesz nehezen kezelhető. Ilyenkor gyúrjuk össze újból és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a vaj visszaszilárdul a tésztában, majd folytassuk tovább a munkát. )
Sütőpapírba kevés rizst vagy babot csomagolunk és a kosárkákba helyezzük, hogy megakadályozzuk sütés közben a felpúposodást.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt kifordítjuk a formából.
Mascarponét ízlés szerint cukorral, citrom és narancs reszelt héjával, kicsi rum vagy mandula aromával ízesítjük és a kosárkákba töltjük.