MUFFIN – CUPCAKE RIZSLISZTTEL

MUFFIN – CUPCAKE RIZSLISZTTEL
Tags: , ,

Megosztás

Muffin – Cupcake

muffin cupcake

550 g sárgarépa, megtisztítva, lereszelve
300 g rizsliszt
300 g olvasztott vaj
250 g barna cukor
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál fele szódabikarbóna
4 tojás ( L-es méretű )
1 g fahéj

A  cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is és óvatosan összeforgatjuk. A sütőformába belehelyezzük a kis papír kapsznikat és megtöltjük őket a tésztával.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a muffint 25 perc alatt készre sütjük. A muffin tetejét díszíthetjük:
tejszínhabbal

ízesített mascarpone krémmel ( cukor, reszelt citrom és narancs héja, rum vagy mandula aroma )

szörppel, gyümölcslével, esetleg ételfestékkel színezett mascarpone krémmel

vagy éppen tojásfehérje felvert habjával, amit szakácsfáklyával
„megpiríthatunk.”

Ha megdíszítettük, már cupcakenek nevezzük.