Home / Bejgli / Diós bejgli Schar mix B liszttel
24 január, 2017

Diós bejgli Schar mix B liszttel

Posted in : Bejgli, Desszert-Sütemény, Karácsonyi édességek on by : gmchef Címke: , ,

Megosztás

Diós bejgli Schar mix B liszttel
– fahéjas-dió és főzött rumos-diótöltelékkel.
A receptben megadott anyaghányadból 1db bejgli készíthető!!15380775_1314584438563898_1381232581992624273_n

Bejgli tészta:
330 g Schar Mix-B

 50 g cukor
50 g vaj
6 g száraz élesztő
1 db tojás + 1 tojássárga a kenéshez
200 ml tej
1 csipet só

 50 g rizsliszt a szóráshoz

Főzött rumos-diótöltelék:
200 g finomra darált dió
150 ml tej
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
15 ml rumaroma
1 csipet só
1-1 g citrom és narancs reszelt héja
50 g mazsola

Fahéjas – diótöltelék:
1-2 g őrölt fahéj
100 g durvára őrölt dió
100 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor

A tészta elkészítése:
A száraz összetevőket elkeverjük ( liszt, cukor, élesztő ), majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és homogén tésztává gyúrjuk.
A lentebb található videón látható módon nyújtjuk, töltjük, feltekerjük. Tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával lekenjük.40-50 fokos sütőben 1 óra hosszát kelesztjük, majd 160 fokon, lehetőleg légkeveréssel, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Főzött diókrém:
Az összetevőket egy lábasban addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor el nem olvad.
Szoba hőmérsékletűre kihűtve használjuk fel.

Gluténmentes bejgli

Gluténmentes diós bejgli- fahéjas-dió és főzött rumos-dió töltelékkelA recept pontos leírása egy külön posztban érhető el az oldalamon.

Közzétette: Átol Tibor – Gluténmentes Séf – 2016. december 4.