Home / Bejgli / Mákos bejgli Schar mix B liszttel
24 január, 2017

Mákos bejgli Schar mix B liszttel

Posted in : Bejgli, Desszert-Sütemény, Karácsonyi édességek on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Mákos bejgli Schar mix B liszttel

 

mákos bejgli

Mák töltelék 1 rúdhoz:
30 dkg mák (darált)
15-20 dkg cukor
10 g rumaroma
1 g citromhéj
2 g narancshéj
2dl tej
10 g vaníliás cukor
50 g mazsola

Bejgli tészta Schar Mix B liszttel 1 rúd:
330 dkg Schar Mix-B
50 g cukor
50 g vaj
6 g száraz élesztő
1 db tojás + 1 tojássárga a kenéshez
200 ml tej
1 csipet só
50 g rizsliszt a szóráshoz

A tészta elkészítése:
A száraz összetevőket elkeverjük ( liszt, cukor, élesztő ), majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és homogén tésztává gyúrjuk.
A lentebb található videón látható módon nyújtjuk, töltjük, feltekerjük. Tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával lekenjük.40-50 fokos sütőben 1 óra hosszát kelesztjük, majd 160 fokon, lehetőleg légkeveréssel, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Főzött mákkrém:
Az összetevőket egy lábasban addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor el nem olvad.
Szoba hőmérsékletűre kihűtve használjuk fel.

A videón ugyan a diós bejgli szerepel, de a töltelék betöltésének és a tészta feltekerésének technikája megegyezik 🙂

Gluténmentes bejgli

Gluténmentes diós bejgli- fahéjas-dió és főzött rumos-dió töltelékkelA recept pontos leírása egy külön posztban érhető el az oldalamon.

Közzétette: Átol Tibor – Gluténmentes Séf – 2016. december 4.