Gluténmentes Churros

Gluténmentes Churros
Tags: , ,

Megosztás

Gluténmentes Churros


A spanyolok fánkja. Lehet rövidebb vagy hosszabb a tésztacsík, amit fahéjas porcukorba forgatva és csoki szószba mártogatva esznek.
Sütőben is elkészíthető, de szerintem olajban sütve finomabb. Mindkét verzióhoz megtalálható a recept a bejegyzésben, természetesen a hozzávaló csokoládé szósszal együtt.
A videó megnézése segítséget nyújt ennek a desszertnek az elkészítéséhez.







Hozzávalók:

230 ml víz
120 g vaj
1g vaníliás cukor
50 g barna cukor
1 g só
150 g rizsliszt
3 tojás ( L méretű, 60-65g)
3 dl étolaj vagy sütőpapír




A tészta összeállítása:

2 literes lábasban a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet. 1 percig főzzük, majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett.
Habzsákba töltjük és a videón látható módon étolajban megsütjük.





Churros gluténmentesen rizslisztből



A másik elkészítési mód: Sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk és 180 fokon aranybarnára megsütjük. ( kb. 40 perc, bár ez a tésztacsíkok vastagságától is nagyban függ )



Csokoládé mártás 10 adag

450 ml zsíros kókusztej ( konzerv dobozos ) VAGY habtejszín
40 g kakaó por
60-90 g kristálycukor
50 g-70 g 70%-os étcsokoládé
30 g Portorico rum

A habtejszínt vagy a kókusztejet a kakaó porral és a cukorral összeforraljuk, majd forrástól számítva 1 percig főzzük, habverővel folyamatosan kevergetve.
Levesszük a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk az apró darabokra tört csokit és a rumot, majd addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen felolvad.