24 október, 2016

Vargabéles rizspapírral

Vargabéles rizspapírral
Címke: , ,

Megosztás

Vargabéles Rizspapírral

13133294_1142725265749817_5669062458243520943_n

50 dkg tehéntúró
12 db rizspapír
5 db tojás
5 dkg mazsola
20 gr vaníliás cukor
10+5 dkg kristálycukor

1 gr reszelt citrom héj
2 gr reszelt narancs héj
15 dkg gluténmentes cérnametélt
5 dkg vaj

 

A mazsolát beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan lemossuk.
A túrót 2 literes üvegtálban áttörjük, hozzáadjuk
a 10dkg kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom-, és narancshéjat és a mazsolát valamint a kettéválasztott tojások sárgáját. Összekeverjük, félretesszük. A tojások fehérjét 2 literes tálban a hűtőbe tesszük.
A finommetéltet forró, lobogó sós vízben puhára főzzük. ( 1 liter víz, 1gr só ) Lecsepegtetjük, majd még melegen a túróba lazán beleforgatjuk.
Kb. 20×30 cm-es tepsit alaposan kivajazunk. A rizspapírok egyik felét 2 másodpercre vízbe mártjuk és 6 darabbal kibéleljük a tepsi alját.
A tojások fehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk és laza mozdulatokkal egyneművé forgatjuk a túróval. Majd a kivajazott és rizspapírral kibélelt tepsibe öntjük. A szintén pár másodpercre vízbe mártott rizslapok másik felével a tetejét borítjuk be. Megkenjük olvasztott vajjal és így tesszük be a 160 fokos sütőbe ( hő légkeveréssel, ha van ) és 35-40 percig sütjük.
Szoba hőmérsékletre lehűtve a legfinomabb.
A képen vanília sodóval tálaltam és sokat dob rajta egy kis friss gyümölcs is.

Vanília sodó

5 db L-es tojás
1 l tej / növényi tej
150 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
30 g rizsliszt

A tojást a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, ezt elkeverjük és felöntjük a tejjel. Takarék lángon 85 fokig melegítjük, habverővel folyamatosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.