Home / Sütemények / Vargabéles rizspapírral
24 október, 2016

Vargabéles rizspapírral

Posted in : Sütemények on by : gmchef Címke: , ,

Megosztás

Vargabéles Rizspapírral

13133294_1142725265749817_5669062458243520943_n

50dkg tehéntúró
12 db rizspapír
5db tojás
5dkg mazsola
20gr vaníliás cukor
10+5dkg kristálycukor

1gr reszelt citrom héj
2gr reszelt narancs héj
15dkg gluténmentes cérnametélt
5dkg vaj

A mazsolát beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan lemossuk. A túrót 2 literes üvegtálban áttörjük, hozzáadjuk
a 10dkg kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom-, és narancshéjat és a mazsolát valamint a kettéválasztott tojások
sárgáját. Összekeverjük, félretesszük. A tojások fehérjét 2 literes tálban a hűtőbe tesszük.
A finommetéltet forró, lobogó sós vízben puhára főzzük. ( 1 liter víz 1gr só )Lecsepegtetjük, majd még melegen a túróba lazán beleforgatjuk.
Kb. 20×30 cm-es tepsit alaposan kivajazunk. A rizspapírok egyik felét 2 másodpercre vízbe mártjuk és 6 darabbal kibéleljük a tepsi alját.
A tojások fehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk és laza mozdulatokkal egyneművé forgatjuk a túróval. Majd a kivajazott és rizspapírral kibélelt tepsibe öntjük. A szintén pár másodpercre vízbe mártott rizslapok másik felével a tetejét borítjuk be. Megkenjük olvasztott vajjal és így tesszük be
a 160 fokos sütőben ( hő légkeveréssel, ha van ) 35-40 percig sütjük. Szoba hőmérsékletre lehűtve a legfinomabb.
A képen vanília habbal tálaltam és sokat dob rajta egy kis friss gyümölcs is..