24 október, 2016

Máglyarakás

Máglyarakás
Címke: ,

Megosztás

Máglyarakás ( 15 adag )

 

13220824_1151737001515310_8627853480992428483_n

50 dkg gluténmentes kalács, kenyér, kifli vagy zsemle stb.
8 db tojás (480g)
7 dl tej
45 dkg cukor
10 dkg porcukor
20 g vaníliás cukor(2 csomag)
5 dkg vaj
1 g őrölt fahéj
80 dkg alma
10 dkg barack lekvár

A szikkadt-száraz kenyeret vagy kalácsot 5mm-es szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük és 200’c-os sütőben világosra pirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk 2db 2 literes tálba.
A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját 15dkg cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük.
A pirított kenyereket a tojásos tejbe áztatjuk míg félig meg nem puhulnak. Egy kb. 20 x 29 cm-es magas falú tepsit vajjal kikenünk. A tepsi aljába egy sor áztatott kenyeret teszünk ráhalmozzuk az 5mm vastagságúra vágott meghámozott almát.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen az almákra szórjuk. Még egy sor áztatott kenyér vagy kalács és ráöntjük a maradék tojásos tejet valamint a barack lekvárt a tetejére kenjük.
A tojásfehérjét 30 dkg cukorral keményre verjük, majd a tetejére simítjuk.
120-130 fokos sütőben kb. 60-70 percig sütjük, míg teljesen magába szívja a folyadékot.
Melegen vagy szoba hőmérsékletűre hűtve is tálalhatjuk.