24 október, 2016

Orosz hússalátával töltött paradicsom, gluténmentes

Orosz hússalátával töltött paradicsom, gluténmentes
Címke: ,

Megosztás
 Emlékszik még rá valaki?

13267842_1152383228117354_3008050328240002369_n

Az orosz hússalátával töltött paradicsom gyerekkorom egyik nagy kedvence!
Akkoriban az EMKE-nél, a Jégbüfében és a Mézes mackónál volt a kínálatban.
Először még szakács tanulóként készítettem, mivel a Kárpátia étterem étlapján is szerepelt, mint hideg előétel. 🙂
Receptje (10 adaghoz)
– 40dkg levesben főtt marhahús
– 20dkg héjában főtt burgonya
– 20dkg alma
– 10dkg csemege uborka
– 30dkg majonéz
A burgonyát és az almát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk a hússal és az uborkával, majd összekeverjük a majonézzel.
Ezt töltjük a kivájt paradicsomokba.
A képen kígyóuborka és extrudált GM kukoricakenyérrel tálalva.
Bármilyen kevésbé zsíros, főtt vagy sült húsból (például grillcsirke vagy sertés sült maradékból) is elkészíthető!