Home / Desszert-Sütemény / Madártej, gluténmentes
24 október, 2016

Madártej, gluténmentes

Posted in : Desszert-Sütemény on by : gmchef Címke: ,

Megosztás

Házi Madártej

13612221_1183763151646028_1628465696307022999_n
1l zsíros tej
7 tojás
23dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
negyed citrom leve
A tejet a 15 dkg cukorral valamint a vaníliás cukorral egy legalább 3 literes lábasban forráspontig melegítjük.
Közben 4 tojás fehérjét a sóval, a citromlével és a fennmaradó 8dkg cukorral kemény habbá verjük.
A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk és fedő alatt alacsony hőmérsékleten,
2 – 3 percig gőzöljük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szedjük.
A 4 tojás sárgáját és a 3 egész tojást habosra keverjük és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet. Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük, így közben besűrűsödik.! Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás és ‘ikrás’ lesz!
A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük és a habgaluskákkal együtt szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk és alaposan kihűtjük a hűtőgépben (4-6 óra).