JOGHURTFAGYI, AMINEK TÚRÓ ÍZE VAN
Tags: fagyi, gluténmentes, joghurtfagylalt, tojásmentes, túróízű
Joghurtfagyi, aminek túró íze van
800 g görög joghurt
180 g porcukor
20 g vaníliás cukor
50 g mazsola
50 g kandírozott narancshéj vagy bio narancs héja
Amikor először készítettem nem akartuk elhinni, hogy az ízesített joghurtfagyinak KRÉMTÚRÓRA emlékeztet az íze. Azóta a gyümölcsfagyi mellett az egyik nagy kedvencünk.
A narancshéjat apróra vágjuk vagy kávédaráló segítségével finomra daráljuk, a mazsolát megmossuk. Az összes alapanyagot egy tálba öntjük és alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután a fagylaltgép útmutatója alapján járunk el és kikevertetjük a masszát.
( A mi gépünknél: A fagyasztóból kivett tartályt a gépbe helyezzük, elindítjuk üres tartállyal a keverőlapátot és a fagylalt alapanyagot beleöntjük a gépbe, ami az 35-40 perc alatt készre keveri. )
A kész fagyit azonnal fogyaszthatjuk vagy szilikon spatula / fakanál segítségével egy légmentesen zárható, műanyag dobozba szedjük és a fagyasztóban tesszük. Így könnyen tárolható.
Fogyasztás előtt kivesszük a tégelyt a fagyasztóból, hagyjuk rövid ideig felmelegedni, majd kanál vagy gombócoló segítségével szervírozzuk.
Mi az elkészítés után fél-egy órára a fagyasztóba tesszük és csak utána fogyasztjuk.