9 július, 2018

CSOKIFAGYI

CSOKIFAGYI
Címke: , , , ,

Megosztás

Csokifagyi

 

250 g 70%-os csokoládé
120 g cukor
500 ml tejszín
200 ml tej
10 g vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart magja

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzáöntjük a felforralt és 40 fokra visszahűtött tejet és tejszínt. Alaposan elkeverjük és minimum 12 órára a hűtőbe tesszük légmentesen lezárva. Gépi habverővel kihabosítjuk, majd a fagylaltgépbe töltjük és kikevertetjük-fagyasztatjuk vele.

 

 

( A mi gépünknél: A fagyasztóból kivett tartályt a gépbe helyezzük, elindítjuk üres tartállyal a keverőlapátot és a fagylalt alapanyagot beleöntjük a gépbe, ami az 35-40 perc alatt készre keveri. )
A kész fagyit azonnal fogyaszthatjuk vagy szilikon spatula / fakanál segítségével egy légmentesen zárható, műanyag dobozba szedjük és a fagyasztóban tesszük. Így könnyen tárolható.
Fogyasztás előtt kivesszük a tégelyt a fagyasztóból, hagyjuk rövid ideig felmelegedni, majd kanál vagy gombócoló segítségével szervírozzuk.
Mi az elkészítés után fél-egy órára a fagyasztóba tesszük és csak utána fogyasztjuk.