19 július, 2018

JOGHURTOS MÁLNATORTA KAKAÓS PISKÓTALAPOKKAL

JOGHURTOS MÁLNATORTA KAKAÓS PISKÓTALAPOKKAL
Címke: , , ,

Megosztás

Joghurtos málnatorta kakaós piskótalapokkal

 

 

 

Kakaós piskóta:
22 cm átmérőjű tortakarikához

6 db L-es méretű ( 60-65 g ) tojás
( ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt 6 x 60 g= 360 g vegyük figyelembe )
12 dkg cukor
12 dkg rizsliszt
4 dkg kakaópor

 

 

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral ( amíg a cukor el nem olvad ). A rizsliszthez hozzászitáljuk a kakaóport és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztes masszába, úgy hogy a hab ne törjön össze.
Magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 150 fokos sütőben készre sütjük ( tűpróba ).
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

 

Joghurtos málnakrém:

600 g málna + néhány szép szem a díszítéshez
450 g joghurt
25 g zselatin
160 g cukor
10 g vaníliás cukor
1-1 g citrom és narancs reszelt héja
250 ml habtejszín a díszítéshez

A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom és narancshéjjal egy üvegtálban összekeverjük. Majd folpackkal lefedve 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, forráspontig melegítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a málnát finom szűrőn áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe, ezután a joghurttal összekeverjük és folyamatos keverés közben hozzáöntjük a zselatint.

Összeállítás:
A kapcsos tortaformába fektetjük az egyik piskótalapot és a krém felét ráöntjük. Folpackkal lefedve legalább félórát a hűtőszekrényben dermesztjük. Az idő letelte után rátesszük a középső tésztalapot, amire a krém másik felét öntjük. Ezután 3 óra hosszát hagyjuk a hűtőben dermedni légmentesen lezárva.
A felső piskótalapot is ráhelyezzük, a habbá vert tejszínnel és a málnaszemekkel megdíszítjük.