ROPOGÓSRA SÜLT HAGYMAKARIKÁK – MUSTÁROSAN PÁCOLT HÚSSAL

ROPOGÓSRA SÜLT HAGYMAKARIKÁK – MUSTÁROSAN PÁCOLT HÚSSAL
Tags: , , , , , ,

Megosztás

Ropogósra sült hagymakarikák – Mustárosan pácolt hússal

5 adag

Ropogósra sült hagymakarikák – Mustárosan pácolt hússal


A hagymakarikákhoz:

1 kg vöröshagyma
100 g keményítő
5 g só
1 g őrölt bors
0.5 l étolaj a sütéshez



A húshoz:

80 dkg sertéskaraj csont nélkül vagy hátszín vagy sertés szűzérme
( esetleg csirkemell )
50 g mustár
5 g só
1 g törött bors
50 g rizsliszt
50 g zsiradék sütéshez ( étolaj, kacsazsír, libazsír )





Eredetileg marharostélyosból ( hátszín ) készül,


de majdnem olyan finom lesz, ha sertés szűzérméből,


csirkemellből


vagy sertéskarajból készítjük.




A hús elkészítése:

A húsból 10 szeletet vágunk és 3 mm vastagra kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd mustárral megkenjük. Rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben közepesen forró zsiradékban megsütjük. Oldalanként 2-2 perc, így a hús ennél a 3 mm-es vastagságnál átsül, de nem szárad ki.





A hagymakarikák elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és 2 mm vastag karikákra felvágjuk, rétegeire szétszedjük. A keményítőt, a sót, a borsot egy magas falú tepsiben összekeverjük, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.
160 fokos étolajban világos színűre, ropogósra sütjük.
Alaposan lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel bélelt tepsibe
tesszük ( felszívja a felesleges olajat ), amivel együtt a 80 fokos sütőben melegen tarthatjuk tálalásig.
Steakburgonyával, esetleg rizi-bizivel és friss salátával tálaljuk.